Naya's Hjemmeside

Jordan marts 2024

Petra skal ses. Det kolossale bygningsværk blev hugget ind i røde sandstenklipper for mere end 2.000 år siden, men områdets historie går helt tilbage til menneskets første civilisationer og optræder gang på gang i Bibelen. Byen blomstrede i den nabatæiske storhedstid som centrum for karavanerne fra øst, fordi beboerne havde lært at kontrollere og opbevare det sparsomme vand, der spiller en nøglerolle i de førkristne religioner.

Men inden vi når Petra, skal vi møde det moderne Jordan i hovedstaden Amman, hvorfra vi også besøger den romerske by Jerash nord for byen. Vi besøger det bibelske bjerg Nebo og overnatter i den hyggelige by Madaba, inden vi kører ud i verdens måske smukkeste ørken, Wadi Rum. Ørkenen præges af besynderlige og smukke sandstensformationer, der bevogtes af lokale beduiner: Her har vi en overnatning i en ørkencamp under den flotteste stjernehimmel.

Herefter venter turens højdepunkt Petra, inden vi slutter af ved Det Døde Hav, hvor vi bl.a. skal opleve vægtløsheden i den saltholdige sø.


The Blue Mosque - Amman - Jordan

Amman Citadel - Jordan

Det romerske teater i Amman - Jordan

Jerash - Jordan

Mount Nebo - Jordan

Apostles Church - Madaba - Jordan

Greek Orthodox Church - Madaba - Jordan

Wadi Mujib - Jordan

Wadi Rum - Jordan

Little Petra - Jordan

Petra - Jordan

Landskaber fra Flyet