Naya's Hjemmeside

Da Touren så skulle starte i København var det jo spændende og så skulle det følges fra start. Der var præsentation i Tivoli og der var rigtig mange mennesker, omkring 25.000, så de forskellige hold var helt overvældet over den oplevelse de fik.Vi har 10 danskere med på 8 forskellige hold. Jeg var inde på Rådhuspladsen under den 1 etape den 1 juli 2022, da der skulle være enkeltstart, men desværre regnede det ret meget og på grund af alle menneskerne kunne jeg ikke se meget så det blev ikke en stor oplevelse for mig. Heldigvis var der rigtig mange mennesker der blev stående og heppede på alle cykelrytterne som synes det var en vild oplevelse. Jeg tog hjem og så resten på TV.

2 Etape startede i Roskilde og sluttede i Nyborg. Heldigvis var det fantastisk vejr og rigtig mange danskere havde taget ophold langs de danske veje for at heppe, der var Dannebrosflag overalt, folk stod i lag og det var en kæmpe oplevelse for de mange ryttere at køre gennem menneskemylleret. Der skulle køres over Storebæltsbroen og samtidig ville Kongeskibet sejle under, vildt.

En rytter der hedder Magnus Cort Nielsen fra EF Education – Easypost, kørte stærkt, han ville vinde den prikkede ”bjerg” trøje og sikke en tur han havde igennem Danmark. Han vandt den prikkede bjergtrøje og havde den en hel uge.

3 Etape gik fra Vejle til Sønderborg og igen havde en enorm mængde danskere med Dannebrosflag stilt sig op for at heppe. Tour de France med start i Danmark har været en kæmpe succes og alle fra hele verden roser de danske tilskuere.

4 Etape starter i Frankrig og der er 21 etaper i alt. Touren gav nogle flotte resultater til danskerne der var med. Magnus Cort Nielsen i den prikkede bjergtrøje samt han vandt den 10. etape. Mads Pedersen fra Trek Segafrego vandt den 13. etape og Jonas vandt både den prikkede bjergtrøje samt den gule føretrøje som han vandt med stort i Paris. Desværre måtte 4 danskere udgå af løbet, Magnus Cort, Kasper Asgreen, Michael Mørkøv og Jakob Fuglsang.