Naya's Hjemmeside

2007 Rundtur i England - Jeg besøger byen York, Chester og Bath.

Mens jeg var i York havde jeg et møde med en emailven, Terry og hans familie og de tog mig med til Whitby, en lille havneby ud til Nordsøen.

Da jeg var i Chester tog jeg en tur til Wales for at se Conwy Castle.

I Bath tog jeg på en heldagstur til Stonehenge, Lacock National Thrust Village og Castle Comb.


YORK - JORVIK - England

York er en rigtig gammel by som blev grundlagt i 71 e.kr. af romerne og var den største by i det nordlige england. Kejserne Hadrian, Septimius Severus og Constantius I holdt alle hof i York. 

I 866 var Northumbria midt i nogle totalt ødelæggende kampe, da vikingerne plyndrede og indtog York. Under Vikinge styret blev byen til en stor flodhavn ved flode Ouse, og en del af de omfattende Viking handelsruter i hele Nordeuropa. Den sidste hersker over et uafhængig Jórvík, Eric Bloodaxe, blev drevet fra byen i 954 e.Kr. af kong Eadred i hans vellykkede forsøg på at forene England.


WHITBY - ENGLAND

Tog på en endagstur til Whitby ved østkysten. Whitby er også en gammel by som man ved var grundlagt før det 6 århundrede. Det første kloster blev grundlagt i 657 e.kr. Klosteret blev ødelagt mellem 867 og 870 i en række angreb fra vikinger fra Danmark under deres ledere Ingwar og Ubba. I 1078 doneredes land til at oprette et benediktinerkloster dedikeret til St. Peter og St. Hilda. Klosteret og dets besiddelser blev konfiskeret af kronen under Henry VIII under opløsningen af klostrene mellem 1536 og 1545.

Siden den tid er ruinerne af klosteret fortsat brugt af sejlere som et vartegn.


CHESTER

Byen Chester blev grundlagt af romerne under navnet Deva Victrix i den romerske Kejser Vespasian regeringstid i år 79 e.Kr. I 689 grundlagde kong Æthelred af Mercia Minster Church of West Mercia, som senere blev Chesters første katedral, og sakserne udvidede og styrkede murene for at beskytte byen mod danskerne. Chester var en af de sidste byer i England, der faldt til normannerne. Chester er en af de bedst bevarede indhegnede byer med bymur i Storbritannien. Det har en række middelalderlige bygninger, men mange af de sort-hvide bygninger i byens centrum er victorianske restaureringer, der stammer fra den sort-hvid-genoplivnings-bevægelse. De sort-hvide bygninger blev anlagt under regeringerne af de første fire Tudor-monarker mellem ca. 1485 og 1560.


CONWY WALES

Conwy Castle er en middelalderlig fæstning i Conwy på nordkysten af Wales. Den blev bygget af Edvard den 1. under hans erobring af Wales mellem 1283 og 1289. Fæstningen blev bygget som en del af større projekt med en mur omkring Conwy. Fæstningen delvis ødelagt af Rundhovederne for at forebygge brugen af den i et eventuelt oprør og blev ødelagt fuldstændigt i 1665. UNESCO betragter Conwy Castle som "et af de fineste eksempler på sen 1200-tals og tidlig 1300-tals militærarkitektur i Europa og har optaget Conwy Castle på Verdensarvslisten.

Det er muligt at gå hele vejen rundt oppe på bymuren.


BATH

Bath blev grundlagt af romerne som en badeby under navnet Aquae Sulis i c. 60 e.Kr. Bath blev et vigtigt center for uldindustrien i middelalderen. Bath er berømt for sine romerske bade som får varme fra tre varme kilder og de velbevarede georgianske rækkehusbebyggelse Royal Crescent og The Cirkus som er bygget mellem 1754-1774. Byen har siden 1987 været på UNESCOs Verdensarvsliste.

Bath Abbey:

Bath Abbey er en sognekirke i Church of England og tidligere benediktinerkloster i Bath, Somerset, England. Grundlagt i det 7. århundrede, blev det reorganiseret i det 10. århundrede og genopbygget i det 12. og 16. århundrede.

The Royal Crescent:

Royal Crescent er en række af 30 rækkehuse lagt ud i en fejende halvmåne i byen Bath bygget mellem 1767 og 1774. Mange bemærkelsesværdige mennesker har enten boet eller opholdt sig i Royal Crescent, da det blev bygget over 240 år siden, og nogle er mindet på særlige plaques er knyttet til de relevante bygninger.

The Cirkus:

Cirkus er en historisk gade med store rækkehuse i byen Bath, Somerset, England, og danner en cirkel med tre indgange, blev den bygget mellem 1754 og 1768.

Pulteney Bridge:

Pulteney bridge blev opført i 1774 og skulle forbinde byen med landet. Broen er en af kun 4 broer i verden der har forretninger i begge sider.

Prior Park and Landscape Garden:

Prior Park er et palladisk hus, designet af John Wood, og bygget i 1730'erne og 1740'erne. Prior Park Landscape Garden omkring ejendommen Prior Park syd for Bath, blev designet i 1700-tallet af digteren Alexander Pope og landskabsgartneren Capability Brown. Haven inkluderer en palladisk arkitekturbro (en af kun fire af dette design tilbage i verden) Palladianske bro, som er en kopi af den ved Wilton House.


STONEHENGE - LACOCK VILLAGE - CASTLE COMB

Stonehenge er beliggende på Salisbury Plains i England. Stonehenge er en stor dobbeltcirkel af store sten. Indercirklen er bygget af mindre, lokale sten, mens de store ydersten er fragtet til stedet fra et stenbrud flere hundrede kilometer væk. Mange af disse store megalitter vejer mange tons. Stenkonstruktionen, som den fremstår i dag, blev rejst for mellem 4.000 og 4.500 år siden.

Stonehenge er på UNESCOs Verdensarvsliste siden 1986.

Lacock:

Lacock er en landsby og civilt sogn i amtet Wiltshire, England, cirka 5 km syd for byen Chippenham. De fleste af de overlevende huse i landsbyen er fra det 18. århundrede eller tidligere. Lacock Abbey, St Cyriac's kirke fra det 14. århundrede og en 10. århundredes lade kaldet Tithe Barn.

Lacock Abbey:

Lacock Abbey i landsbyen Lacock, Wiltshire, England, blev grundlagt i det tidlige 13. århundrede af Ela, grevinde af Salisbury, som et nonnekloster af den augustinske orden. Klosteret forblev et nonnekloster indtil undertrykkelsen af romersk-katolske institutioner i England i det 16. århundrede af Kong Henry VIII.Klosteret har være brugt i mange film, bl.a. Harry Potter, Fantastic Beasts, The other Boleyn Girl, Pride and Prejudice osv.

Lacock og Lacock Abbey ejes af National Trust. 

Castle Combe

Castle Combe er en lille landsby i Wiltshire, England. Landsbyen har fået sit navn efter et slot fra det 12. århundrede slot som lå i nærheden. Det 14. århundrede markedskors, der blev opført da privilegiet at afholde et ugentligt marked i Castle Combe blev opført, hvor de tre vigtigste gader i den nedre landsby konvergerer. Ved siden af korset er en af Castle Combes to landsbypumper. De små stentrin nær korset var for hestekørere til af- og pålæsning, og i nærheden ligger resterne af smørcrossen, bygget i slutningen af det 19. århundrede fra gammelt murværk.