Naya's Hjemmeside

CHRISTIANSBORG SLOT

Christiansborg ligger på øen Slotsholmen, der er omgivet af smalle kanaler. I kældrene under Christiansborg findes endnu resterne af Biskop Absalons borg fra år 1167, den første borg der blev opført på øen.

I år 1369 indtog Hanseforbundet Absalons Borg og rev den ned. Kort efter blev Københavns Slot opført og i 1443 flyttede kongen ind. I 1736 begyndte Kong Christian VI at bygge et nyt slot i Rokokostil, da kongen synes slottet var blevet for lille. Det nye slot brændte ned i 1794, kun ridebanen og slotskirken overlevede. Et nyt mere beskedent slot blev opført i 1850 og her rykkede Danmarks første parlement, Rigsdagen, ind i den ene fløj, men det brændte også ned i 1884. 

Siden 1918 har det nuværende Christiansborg, bygget i nybarok stil, dannet rammen om folkestyret.

2 gange i nyere tid har Christiansborg været hærget af brand, i 1992 brændte en del af Provianthuset og senere samme år ramte en raket, affyret under det Københavnske karneval, slotskirken som blev raseret af en voldsom brand.

Christiansborg Slot er hjemsted for Danmarks parlamentFolketinget, for Højesteret og Statsministeriet. Desuden anvender Kongehuset fortsat flere dele af Christiansborg, herunder De Kongelige RepræsentationslokalerSlotskirken og De Kongelige Stalde.