Naya's Hjemmeside

2009 Tyrkiet - Pamukkale - Hierapolis - Side

Havde to skønne uger med Sanne i hendes lejlighed i Belek, hvor vi også var på tur til Pamukkale, Hierapolis og byen Side.

Pamukkale er et område i Tyrkiets Denizli-provins. Det består af hvide kalkstensterrasser, der er formet af naturen igennem en flere tusinde år lang periode, hvor vand fra varme kilder er løbet ned ad bjergsiden. Foruden kalkstensterrasserne og de varme kilder består området også af en antik oldtidsby kendt som "Hierapolis".

Hierapolis var i antikken et knudepunkt for trafikken mellem øst og vest og opnåede derfor en kæmpe velstand, hvor både byen og dens indbyggere efter datidens standarder var virkelig velhavende.

Området blev i 1988 optaget på UNESCOs liste over verdensarv.

Side er en by på den sydlige middelhavskyst i Tyrkiet. Det inkluderer den moderne feriested og ruinerne af den gamle by Side, et af de mest kendte klassiske steder i landet. Det ligger nær Manavgat og landsbyen Selimiye, 78 km fra Antalya i provinsen Antalya.


SIDE

Strabo og Arrian registrerer begge, at Side blev grundlagt af græske nybyggere fra Cyme i Aeolis, en region i det vestlige Anatolien. Dette forekom sandsynligvis i det 7. århundrede f.Kr. En genstand, der blev fundet i udgravningerne ved Side, en basalt-søjlebase fra det 7. århundrede f.Kr. og kan henføres til neo-hetitterne, giver yderligere bevis på stedets tidlige historie. Alexander den Store besatte Side uden kamp i 333 f.Kr. Alexander efterlod kun en enkelt garnison for at besætte byen. Denne besættelse introducerede på sin side befolkningen i Side til den hellenistiske kultur, der blomstrede fra det 4. til det 1. århundrede f.Kr.

Fra 78 f.Kr. til 3. århundrede e.Kr. regerede flere forskellige Romeske generaler og konsuler Side og byen etablerede sig som center for slave handel og voksede til over 60.000 indbyggere. Side begyndte en stabil tilbagegang fra det 4. århundrede. Selv forsvarsmure kunne ikke stoppe successive invasioner af højlandere fra Taurusbjergene.

Kombinationen af jordskælv, kristne zealots og arabiske angreb forlod stedet forladt af det 10. århundrede, hvor dens borgere var emigreret til det nærliggende Antalya. I det 12. århundrede etablerede Side sig midlertidigt igen som en stor by. Side blev forladt igen efter at have været fyret. Dens befolkning flyttede til Antalya. Side blev kendt som Eski Adalia 'Gamle Antalya' og blev begravet.