Naya's Hjemmeside


2014 Krydstogt i Middelhavet med mor.

Efter vores mini krydstogt til Færøerne i 2013 besluttede mor og jeg at vi skulle på et større og længere krydstogt i 2014. Vi valgte Middelhavet hvor vi skulle sejle fra Venedig til Istandbul og retur til Venedig. Krydstogtskibet hed MSC Preziosa og var først søsat i marts 2013, så næsten helt nyt. Vores rute var fra Venedig - Bari - Katakolon (Olympia) - Izmir - Istanbul - Dubrovnik - Venedig. Vi tog afsted den 3 september og startede med at tage ophold i Venedig 2 dage før vi skulle sejle så vi lige fik den oplevelse med også.


VENEDIG - ITALIEN

Venedig, hovedstaden i det nordlige Italiens Veneto-region, er bygget på mere end 118 små øer i en lagune i Adriaterhavet. Venedig blev grundlagt i det 5. århundrede, og var allerede i det 11. århundrede en stor sømagt og blev i det 14. århundrede den førende italienske bystatDet har ingen veje, kun kanaler - herunder Canal Grande-hovedvejen - foret med renæssance og gotiske paladser. Den centrale plads, Piazza San Marco, indeholder Markus tårnet og Markus Basilika.

I 1987 blev Venedig og dens Lagune optaget på UNESCOs Verdensarvsliste.


MSC PRESIOZA

MSC Preziosa er et krydstogtskib fra Fantasia-klassen, der ejes og drives af MSC Cruises. Hun trådte i service i marts 2013. Det fjerde skib i sin klasse er en forbedret version af hendes første to klasse-medlemskibe, MSC Splendida og MSC Fantasia, og er identiske med den tidligere MSC Divina. 

MSC Preziosa er 333 m (1.092.52 ft) lang, skrogformet bredde på 37,92 meter og udkastet på 8,45 meter. Hun rummer op til 4.363 passagerer og en besætning på 1.325. Hun har 18 dæk, med 13 passagerdæk, som indeholder 1.310 udvendige kahytter og 327 indvendige kahytter.

Offentlige faciliteter omfatter syv restauranter, 20 barer og lounger, fire swimmingpools, en bowlingbane og et gym. Et spa ligger på dæk 14. Teatret rummer 1.600 gæster. Sportsarenaen tilbyder sport som basketball, volleyball, tennis og en joggingbane på 235 m.


BARI - ITALIEN

Første stop på krydstogtet er Bari.

Bari er en havneby ved Adriaterhavet og hovedstaden i det sydlige Italiens Puglia-region. Dens mazelike gamle bydel, Barivecchia, ligger mellem 2 havne. Omgivet af smalle gader indeholder det 11. århundrede Basilica di San Nicola, et nøgle pilgrims sted, hvor nogle af St. Nicholas 'rester ligger. Mod syd har Murat-kvarteret en statelig arkitektur fra det 19. århundrede, en promenade og gågadehandler. Bari har også et slot eller borg "The Castello Svevo" som blev opført af den Normanske Kong Roger II omkring år 1132. Castello Svovo er nu museum og har forskellige udstillinger.


KATAKOLON - OLYMPIA - GRÆKENLAND

Næste stop er Katakolon, hvor vi skal besøge Olympia.

Katakolon er en lille havneby i det vestlige Grækenland, der vender mod Det Ioniske Hav. ... og det er mest berømt for Olympia, det oprindelige sted, hvor de olympiske lege blev født i det 8. århundrede f.Kr. De olympiske lege blev afholdt hvert fjerde år, fra det 8. århundrede f.Kr. til det 4. århundrede e.Kr.

Det arkæologiske område har over 70 vigtige bygninger, og ruinerne af mange af disse bygninger står endnu, selvom Zeus-tempel kun overlever som sten på jorden. Stedet er en stor turistattraktion, og har to museer, som er dedikeret til de gamle og nye olympiske lege.

I 1988 blev de arkæologiske udgravninger ved Olympia optaget på UNESCOs Verdensarvsliste.


TYRKIET - ISTANBUL

Istanbul er Tyrkiets største og tættest befolkede by og større end nogen by i Europa. Var tidligere kendt under navnet Konstantinopolis og før det, Byzantion. Byzans var en græsk koloni i Thrakien ved det sydlige indløb til Bosporus, anlagt fra Megara omtrent i 667 f. Kr. Dens gunstige beliggenhed skaffede byen store rigdomme, men den blev afhængig af perserne, da de trængte frem nord om SortehavetKonstantin den Store gjorde i år 328 byen til Romerrigets hovedstad under navnet Konstantinopel. Tyrkerne indtog Konstantinopel i 1453 med det daværende Osmanniske rige med Fatih Sultan Mehmet som Sultan og gjorde den til hovedstad for det osmanniske imperium. Det var først i 1931, at byen skiftede navn til Istanbul. 

Byen ligger på begge sider af Bosporusstrædet og dermed i både Europa og Asien (Anatolien). Den ældste del af byen, på tyrkisk kaldet Stamboul, ligger på den europæiske side, og den anatolske side blev først bebygget i starten af 1900-tallet. Et mindre stræde, Det gyldne Horn, skiller denne fra det mere moderne erhvervs- og velhaverkvarter Taksim. Størstedelen af byens indbyggere (65%, mere end otte millioner) bor på den europæiske side, og det er også her de nye finanskvarterer holder til i Levant og Maslak.

Miklagård var de svenske vikingers navn for Konstantinopel, som de for første gang ankom til i det 900-tallet. Det var især de svenske vikinger, som rejste dertil som handelsmænd. Her handlede de på store basarer med arabere og grækere, som kaldte dem 'rus'. Heraf kommer navnet Rusland. De rejste primært dertil ad de russiske floder. Nogle har sandsynligvis også rejst vest om Europa. Vikingerne kom til Miklagård før Leif den Lykkelige betrådte Nordamerika og sikkert også før Erik den Røde ankom til Grønland. Vikingerne udgjorde også flertallet af den Varangianske Gard, den byzantinske kejsers personlige livvagt, som blev stiftet af Kejser Basil den anden i 874.

I 1985 blev de historiske steder i Istanbul optaget på UNESCOs Verdensarvsliste.


KROATIEN - DUBROVNIC

Dubrovnik også kendt som Ragusa er en kroatisk by ved AdriaterhavetByen blev anlagt i det 7. århundrede og blev et vigtigt kulturcentrum og handelsområde i middelalderen. Mellem 1815 og 1919 var den under østrigsk herredømme.

Byen er et af de naturskønneste og mest besøgte turiststeder i Dalmatien.

I 1979 blev Dubrovnik optaget på UNESCOs verdensarvsliste.