Naya's HjemmesideTOKYO

Tokyo var oprindeligt en lille fiskerby ved navn Edo, men er i dag hovedstaden i Japan og der bor ca. 11 millioner. 

Vi havde 3 skønne dage i Tokyo, vi boede på Hotel Monterey Ginza og hvor vores guide tog os med til: Tsukiji fiskemarked, Hamarikyu Gardens, sejltur i Tokyo bugt, Fuji TV bygning, Kejserpaladset, Tokyo International Forum, Meiji-Jingu helligdommen, Senso-Ji helligdommen og Yasakuni Helligdommen plus det løse vi så på vejen. Vi kørte i metro og gik rundt, ifølge min skridttæller har vi gået 28,9 km, 50241 skridt, på 3 dage.

Vi spiste på nogle fantastiske restauranter, Dag 2 spiste vi på en restaurant på 8 etage, Dag 3, spiste vi på Tofuro Ginza, lige overfor Hotellet. Dag 4, spiste vi i en kælderrestaurant også lige overfor hotellet.


KYOTO

Kyoto har tidligere været landets kejserlige hovedstad i mere end 1.000 år. Efter at byen Edo blev omdøbt til Tokyo (som betyder "Den østlige hovedstad") i 1868 og Kejseren flyttede hertil, så blev Kyoto i kort periode kaldet Saikyō (som betyder "Den vestlige hovedstad"). I Kyoto bor den ca. 1,5 million.

På 5 dagen skulle vi rejse med "Shinkasen" til Kyoto. Vi havde 4 skønne dage i Kyoto, hvor vi boede på Karasuma Kyoto Hotel. Vi havde en heldagstur til Hiroshima og en halvdagstur til Nara. I kyoto tog vores gudie os med til: Fushimi Inari helligdommen, Nishiki market, Gion distriktet, Bambus skoven, Tenryuji Helligdommen, Nijo borgen, Den Gyldne Pavilion. 

 


HIROSHIMA og MIYA-JIMA øen.

Mens vi var i Kyoto havde vi en heldagstur til Hiroshima. Vi skulle med Shinkasen da Hiroshima ligger 300 km syd for Kyoto. Det var en 12 timers tur, men sikke en fantastisk udflugt. 

Hiroshima er en by beliggende på øen Honshû i Japan. Som den første by i verdenshistorien blev Hiroshima udsat for atomvåben, da USA den 6. august 1945, under 2. verdenskrig, kastede en atombombe over byen. Den har et indbyggertal på 1.126.282. På dag 7 tog vores guide os med til Hiroshima, hvor vi så: Atomic Bomb Dome og Miya-Jima tempel ø.

Miya-Jima øen ligger Itsukushima Treasure shrine og Itsukushima Floating Torii Gate. Det er et meget smukt område. Hele komplexet er med på UNESCO World Heritage Site.


NARA

Sidste dag i Kyoto, desværre. Dette er vores sidste "fridag" inden vi rejser hjem, men Lasse havde endnu en skøn udflugt arrangeret, hvis vi havde lyst. Turen gik til byen NARA som ligger en halv time syd for Kyoto. Vi tog toget og derefter bussen til Nara National Park, hvor vi skulle se Nandaimon Gate of Tōdaiji  og Tōdai-ji, hvor der sidder en kæmpe buddha i bronze.

Nara var japans første permanente kejserby allerede i 710-794 eft. kr. Der ligger i dag otte templer, helligdomme, ruiner og mere end 3000 lanterner i Nara's Kasugayama National Park, samlet som "Historiske monumenter fra det gamle Nara", et UNESCOs verdensarvsliste.

Nara har ca. 360000 indbyggere. Nara by blev ført til UNESCO Verdenarvs liste i 1998.