Naya's Hjemmeside

Tur til Fyn

En miniferie til Fyn, hvor vi kørte rundt og så b.la. Egeskov Slot, Den Japanske Have, Horneby Rundkirke, Den Medicinske Have og Rudkøbing.

Vi boede på Best Western lige midt i Svendborg som var helt i top og Svendborg er en rigtig hyggelig by.


Egeskov Slot og Park.

Egeskov er en af Europas fineste renæssanceslotte med ægte voldgrav og Riddersal. Slottet er opført i 1554 af rigsmarsk Frands Brockenhuus. Gården er ældre og kan dateres til 1400-tallet. Slottet er åbent for offentligheden, se de smukke stuer og Riddersalen hvor der er et par ægte Ridder kostumer. Der er en park med smukke rosenhaver, labyrinthaver, haver med de 4 årstider og aktiviterer for børn i alle aldre. Der er udstillinger med smukke gamle Biler lige fra hestevogne til racerbiler og brandbiler, der er Fly, Campingudstilling og udtilling med smukke kjoler. 


Medicinhaverne ved Tranekær Slot på Langeland

Medicinhaverne er Nordeuropas største og er delt op i 6 Temahaver. Der er Åndedræt og Kredsløb, Urin og Kønsveje, Fordøjelse, Stofskifte og Ernæring, Infektioner og Hildegaards Have, Nerve og Bevægelsesapperat og De 5 Sansers Have, der er og en Børnenes Medicinhave. Aller haver bliver passet af frivillige og de er utroligt velholdte. 


Den Japanske Have

Japanske Haver er bare noget af det smukkeste man kan opleve. Denne have består at 8 haver: Livets Have, Udsigtshaven, Vandrehaven, Tempelhaven, Gårdhaven Meditationshaven, Thehaven og Skovhaven. Der er vandfald, en så med Koikarper, smukke blomster og stenhaver.


Horne Kirke

Horne Kirke bliver kaldt for en rundkirke, men det er bestemt ikke en rundkirke som vi kender det fra Bornholm. Horne Kirke har et rundt midterskib og derfor lidt speciel. Kirken blev opført i 1100 hundrede tallet og i 2004 dannede kirken rammen om optagelserne til spillefilmen Adams æbler.


Rudkøbing på Langeland

Rudkøbing er en gammel købstad og hovedstaden på Langeland, Der er flere gamle bygninger og en mølle.