Naya's Hjemmeside

Var på tur med Pia, som skulle på Hunde verdensudstilling i Paris, dog uden hunde.Min oplevelse var desværre ikk så god da jeg var syg 2 dage ud af 4, så der er ikke så mange billeder fra denne tur.

Paris:

Den ældste bebyggelse i Paris stammer fra 4300 f.Kr. Navnet Paris er afledt af navnet på den Keltiske/galliske stamme, Parisii, som bosatte sig i området fra omkring år 250 f.Kr. Under den romerske periode fra det 1. til det 6. århundrede hed byen Lutetia, men det nuværende navn erstattede løbende dette mod periodens slutning efter at være indført af Julian den Frafaldne (361-363). Omkring år 500 var Paris hovedstad for den frankiske konge Klodevig 1., der opførte den første katedral og byens første kloster. Grev Odo af Paris valgtes til konge i stedet for Karl den Tykke på grund af det ry, han vandt sig ved forsvaret af Paris under vikingernes belejring af Paris (885-886). Under Frondeen, den franske borgerkrig, rejste pariserne sig i oprør, og den kongelige familie flygtede fra byen (1648). Kong Ludvig 14. (solkongen) flyttede derpå hoffet permanent til Versailles i 1682. Et århundrede senere var Paris den centrale skueplads for den franske revolution med stormen på Bastillen i 1789 og omstyrtelsen af monakiet i 1792.

LOUVRE:

Louvre (Musée du Louvre) er et kolossalt museum i Paris. Bygningen blev opført i 1190 af kong Filip 2. August som fæstning for at beskytte Paris mod angreb nordfra. Slottet blev udvidet i 1546, og udvidelserne fortsatte frem til 1800-tallet. Dele af slottet blev allerede museum i 1793. Efter en større restaurering i 1980’erne blev hele slottet brugt som museum fra 1993. Mest kendt blandt de omfattende kunstsamlinger er Leonardo da Vincis maleri, Mona Lisa. En stor glaspyramide inde i den centrale slotsplads fungerer nu som en ny hovedindgang. Pyramiden og den store underjordiske lobby blev indviet den 15. oktober 1988. Anden fase af den store Louvre-plan, Den omvendte Pyramide, var færdig i 1993.

EIFELTÅRNET:

Eiffeltårnet er et observationstårn og Paris’ vartegn, samt et internationalt kendt symbol for Frankrig. Eiffeltårnet blev bygget til Verdensudstillingen i som en hyldest til hundredårsdagen for Den franske revolution. Tårnet er 324 meter højt. Tårnets fod er firkantet og måler 125 meter på hver led. I år 2000 blev der installeret blinklys og projektører og dette lysshow er også blevet en attraktion i det parisiske aftenliv.

NOTRE DAME:

Arbejdet med at bygge kirken startede i 1163 og blev først afsluttet næsten 200 år efter i 1345. Den er dermed blandt de ældste bygninger i byen. Kirken blev stærkt beskadiget under den franske revolution i 1789, men blev restaureret i 1800-tallet. I 1804 kronede Napoleon 1. sig selv til kejser og sin gemalinde Josefine til kejserinde i Notre Dame. Notre Dame lægger baggrund til Victor Hugos roman Klokkeren fra Notre Dame fra 1831. Notre Dame var under renovering da der i april 2019 udbrød en der brand der medførte, at taget og spiret kollapsede. Mange artefakter blev reddet, heriblandt Jesu tornekrone, kobberstatuer af de 12 disciple og 4 evangelister fjernet fra bygningen blot en uge inden branden.