Naya's Hjemmeside

2013 ROM - ITALIEN

Tur til Rom med Vivi og Camilla, samt heldagstur til vulkanen Vesuv og byen Pompeji.

Vi så følgende i Rom: Peterskirken, Forum Romanum, Coloseum, Den Spanske Trappe, Trevia Fontainen, Pantheon, Piazza Navona, Piazza Venezia, Piazza del Popolo, Engelsborg, samt det løse rundt omkring i byen.

Ifølge legenden blev byen Rom grundlagt af tvillingerne Romulus og Remus den 21 april år 753 f.Kr. Arkæologiske beviser støtter teorien om, at Rom voksede fra pastorale bosættelser på Palatinerhøjen bygget i området ved det senere Forum Romanum til en by i det 8. århundrede f.Kr. Byen udviklede sig til hovedstaden for det Romerske Kongerige. Rom omkranser VatikanbyenDen Hellige Stols enklave, som er en særskilt suveræn stat. Den huser Peterspladsen med Peterskirken

Vesuv er et vukansk bjerg i Syditalien nær storbyen Napoli. Vesuv er 1.281 m høj og er en såkaldt sammensat vulkan, der er opbygget gennem mange udbrud. Vesuv er kendt for sit kraftige udbrud i 79 e.Kr, der blandt andet ødelagde den nærliggende by Pompeji. Grundet storbyen Napolis nærhed til Vesuv, anses vulkanen som en af verdens farligste, med en befolkning på ca tre millioner i sit omland.

Roms historiske centrum er på UNESCOs Verdensarvsliste.

I 1984 blev Vaticanstaten optaget på UNESCOs Verdensarvsliste.

I 1997 blev Pompeji optaget på UNESCOs Verdensarvsliste.