Naya's Hjemmeside

2015 Marmaris - Tyrkiet 

Tur til Rhodos

Turen går igen til Marmaris, det var et dejligt sted og der er mange ting at se. Denne gang blev vi i nærområdet, men tog en endagstur til Rhodos.

Marmaris Borg er endnu et historisk sted. Der har ligget en borg siden år 3000 f.Kr. I 334 f.Kr. blev borgen invaderet af Alexander den store. I det 15 århundrede da Suleiman den store ville erobre Rhodos, blev Borgen genopbygget. I 1957 blev Marmaris by næste helt ødelagt af et jordskælv, men borgen bestod. I 1979 begyndte det tyrkiske kulturministerium af udgrave og restaurerer borgen.
 


Éndags tur til Rhodos fra Marmaris

Rhodos er en af øerne i Dodekaneserne. Rhodos by er kendt for Kolossen på Rhodos der lå ved Mandraki-havnen, et af verdens 7 vidundere i den gamle verden. Den blev ødelagt af et jordskælv i 226 f.Kr. 
Den gamle bydel er et rent fæstningsværk. Rhodos kaldenavn er ”Ridder øen” opkaldt efter Ridderne af Sankt Johannes af Jerusalem, I år 1310 efter over 4 års kampagne overgav byen sig til Ridderne. I 1480 blev Rhodos erobret af osmannerne, som forårsagede store ødelæggelser på øen. I 1522 efter 6 måneders belejring af Osmannerne, fik resten af Ridderne lov til at trække sig tilbage til øen Sicilien og senere Malta.

Rhodos var derefter en besiddelse af det osmanniske imperium i næsten fire århundreder.

Stormesterens Palads på Rhodos er på UNESCO's verdensarv liste.